Luptătorul american Jeff "The Snowman" Monson a declarat forfait cu câteva zile înainte de gala MMA Real Xtreme Fighting, care va avea loc pe 15 iunie, la Cluj-Napoca şi va fi transmisă în direct de Sport.ro.

Americanul, care trebuia să intre în ring împotriva orădeanului Alexandru Lungu, a motivat că nu are avizul medicilor pentru a zbura şi a mai susţine un meci după ce, recent, a suferit un Knock Out într-o gală din Rusia.

"Muntele Bihorului" a caracterizat gestul lui Monson drept unul urât. "Eu voi fi aici întotdeauna pentru oricare vrea să lupte cu mine, nu voi da înapoi niciodată. Am luptat cu gripă, am luptat cu bicepsul rupt, am luptat cu meniscul rupt, niciodată nu m-am plâns. Este urât gestul pe care l-a făcut, pentru că am aşteptat cu toţii această luptă", a scris Sandu Lungu pe Facebook, adăugând că "americani cu gura mare" ca el nu sunt "aşa de bărbaţi precum se dau".

Organizatorii galei Real Xtreme Fighting au anunţat că locul lui Jeff Monson va fi luat de luptătorul polonez de MMA Andrzej Kulik.

Lungu revine în ring după ce în luna decembrie l-a pus la pământ dintr-o singură lovitură pe samoanul Mighty Mo. A fost o victorie de prestigiu pentru orădean, care şi-a făcut KO adversarul dintr-o lovitură bine plasată, în doar 55 de secunde.