"Metropol Group - 55 Years Of Rock". Aşa se numeşte cel mai nou album lansat în urmă cu doar câteva zile de legendara formaţie rock Metropol Group, care în 29 noiembrie va împlini 55 de ani de la înfiinţare. Cel de-al şaptelea LP a fost prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, în prezenţa membrilor trupei, la Teatrul Regina Maria din Oradea.

Piese noi şi vechi

La eveniment au participat toţi cei cinci membri ai trupei care au contribuit la crearea noului material, mai exact Dobos Jószef (voce, chitară acustică), Orbán András (chitară, voce), Szász Ferenc (chitară, voce), Trendler Jószef (tobe) şi Virányi Attila (chitară bas, solist), dar şi fostul director al Filarmonicii de Stat din Oradea, Meleg Vilmos, prieten al acestora.

Albumul, format vinil, a fost lansat în 2 noiembrie, în ediţie limitată, de 300 de exemplare numerotate, la Moiras Records din Budapesta, capitala în care locuiesc în prezent o parte dintre membrii trupei.

Virányi Attila (foto stânga) a detaliat că albumul are și câteva piese neînregistrate până acum. "Faţa A conţine mai multe piese din arhivă, iar partea B conţine înregistrări din concerte din 2021, cele mai multe de la Festivalul Siculus de la Odorheiu Secuiesc", a explicat acesta.

Între piesele de pe faţa A se numără "Kocsidefekt" ("Defect de maşină"), "Ne Nevesd Ki Az Embereket" ("Nu râde de oameni") ori "Álljatok fel" ("Ridicaţi-vă-n picioare"). Cea de-a doua a fost înregistrată în trecut, însă n-a fost prezentă niciodată pe un disc. Pe celalată parte se regăsește cunoscuta "Rum blues", dar şi noutatea "Egy korty sör" ("O înghiţitură de bere").

Albumul, pe care se regăsesc piese în limbile maghiară și engleză, poate fi achiziționat online, de pe site-ul Rockdiszkont.hu, la preţul de 9.900 forinţi (130 lei). Alături de el, cumpărătorii vor primi şi o planşă care conţine o parte dintre afişele concertelor trupei din anii '70-'80.

Acesta este cel de-al şaptelea LP al trupei orădene, patru fiind până acum scoase de Electrecord, iar două de Moiras Records.

Concert la Oradea?

Membrii Metropol Group au mai spus şi că se gândesc să organizeze un concert la Oradea.

"Cel mai recent am cântat în 15 august, la Zilele Culturii Maghiare din Cluj-Napoca. E destul de dificil pentru noi să ne adunăm. Unii dintre noi mai lucrează, alţii suntem pensionari. Cu siguranţă vom pregăti însă un concert aici, la Oradea, dar încă nu ştim data", a mai spus Virányi Attila.

Cu piese energice şi cu mesaj, realizate în versiuni atât în limba maghiară, cât şi în limba română, grupul Metropol, înfiinţat în 29 noiembrie 1969, a fost cea mai importantă trupă orădeană din anii `70 - `80, lansând mai multe albume în perioada 1979 - 1986 şi punând în scenă concerte spectaculoase. Activitatea formaţiei s-a încheiat brusc şi tragic în 1994, prin moartea, într-un accident rutier, a unui din fondatorii trupei, Ráduly Béla.

În ultimii ani, formaţia a fost celebrată prin diferite concerte de foşti componenţi şi colaboratori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!