O nouă expoziţie de artă decorativă, cu titlul "Forme şi iluzii", a fost vernisată, joi, la Muzeul oraşului Oradea, aceasta fiind alcătuită din mai multe lucrări realizate de artista Corina Baciu. Aceasta este și cadru didactic al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de biroul de presă al Universităţii din Oradea, la vernisaj au fost prezenţi numeroşi artişti din oraş şi studenţi ai Facultăţii de Arte. Au luat cuvântul decanul Corina Andor, ceramista Marta Jakobovits şi criticul de artă Aurel Chiriac.

„Pornind de la lucrările realizate cu materiale textile şi în tehnici clasice de broderie folosite în artele textile, Corina Baciu a reluat structurile compoziţionale create, dar apelând la un mediu nou şi o tehnică de lucru diferită", se arată în comunicat.

Artista a transpus imaginile virtuale în material transparent, creând astfel nişte lucrări „cu un aspect imaterial şi translucid”, unde formele par să se „dizolve prin efecte de strălucire şi reflexii de lumină”. Aceste compoziţii, mai arată comunicatul, se concentrează pe relaţia dintre plin şi gol.

„Poate, în acest context, se impune a releva faptul că în această expoziţie datorată Corinei Baciu – Urzică relaţia dintre tradiţie şi nou se găseşte într-o comuniune deloc deranjantă, dimpotrivă asiguratoare de confort vizual, altfel dificil de gestionat deseori”, a spus Aurel Chiriac, potrivit comunicatului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!