Primarul Ilie Bolojan a afirmat că îşi doreşte o alianţă între Aeroportul din Oradea şi Aeroportul din Debreţin deoarece în cazul unei "competiţii dure" ambele ar avea de pierdut. Aşadar, a afirmat edilul, "formula câştigătoare" este o colaborare între cele două.

Afirmaţiile au fost făcute, luni, în conferinţa de presă pe care Bolojan a susţinut-o la Primărie.

"Trebuie început un dialog serios cu Aeroportul din Debreţin şi Primăria din Debreţin, cu cei care sunt acţionari, pentru a se analiza posibilitatea unei alianţe şi colaborări, pentru că noi suntem într-un triunghi în această zonă: între Cluj, Debreţin şi Timişoara. La o distanţă de circa 60 km, cele două aeroporturi din Debreţin şi Oradea interferează, motiv pentru care nu există decât două variante de lucru: fie o competiţie dură cu vecinii, caz în care ambele aeroporturi vor avea de pierdut, fie o colaborare, o alianţă", a spus Ilie Bolojan.

Acesta a continuat spunând: "Gândiţi-vă că, dacă sunt două zboruri pe aceeaşi rută, unul din Oradea şi unul din Debreţin, pasagerii se vor împărţi. Pierderi ar fi în ambele părţi. Aceasta este formula câştigătoare, în care nu pierde nimeni".

În aceeaşi conferinţă, edilul a spus că s-a implicat în găsirea noilor membri ai Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Oradea, oameni "care au o expertiză în domeniu".

"Nu avem astfel de persoane în Oradea. În mod sigur, în CA sunt acum persoane competente", a spus Bolojan.

Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor – instituţie care are în subordine Aeroportul – a afirmat, pe Facebook, că atunci când liderii CJ au afirmat că aeroportul din Debreţin nu trebuie să fie considerat un concurent, au fost criticaţi că au "vândut" ungurilor aeroportul din Oradea.

"Vă reamintesc că în anul 2016, am expus pe larg motivele pentru care Oradea nu trebuia să vadă oraşul Debreţin ca un concurent, aşa cum susţineau Ilie Bolojan şi PNL, ci ca un partener într-un pol de dezvoltare. Astăzi, observ că PNL s-a sucit şi aşteaptă soluţia salvatoare pentru Aeroport tot din Ungaria, de la Debreţin", a comentat Mang.

Recent, consilierii judeţeni au votat un Consiliu de Administraţie provizoriu la Aeroportul Oradea, din care fac parte şi persoane specializate în management aeroportuar şi aviatic, între care Gheorghe Răcaru, fost manager al Tarom şi Blue Air.

Citeşte şi:

Aeroportul din Oradea are un nou Consiliu de Administraţie, condus de un fost manager al Tarom şi al Blue Air