Echipaje de jandarmi montani, poliţişti români şi maghiari şi pompieri bihoreni au intervenit, miercuri, în Padiş, pentru salvarea unui cal ce nu mai putea ieşi dintr-o mlaştină de circa 30 de metri pătraţi.

Alarma a dat-o un cioban ce era cu oile la păscut şi care a anunţat jandarmii montani, ieşiţi la patrulare pe traseul Pietrele Boghii, că în apropierea Centrului de vizitare Padiş, calul cu pricina este imobilizat.

În ajutorul jandarmilor a mers un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei, dar şi patrula mixtă formată din 2 poliţişti români şi 2 poliţişti maghiari, care desfăşoară activităţi pentru siguranţa turiştilor în zona  montană Padiş şi Valea Boga din judeţul Bihor.

"Intervenţia pentru salvarea animalului a fost una cu final fericit, astfel în urma eforturilor depuse de către pompierii militari, sprijiniţi de jandarmii montani şi agenţii de poliţie, s-a reuşit scoaterea în siguranţă a calului din mlaştină", a declarat, joi, căpitanul Horia Cheregi, purtător de cuvânt al ISU Crişana.