Compania clujeană de IT Fortech a ajuns la 100 de angajaţi şi colaboratori în centrul său operaţional din Oradea.

Fortech a deschis biroul regional din Oradea la începutul anului 2016, ca parte din strategia de consolidare a operaţiunilor. De la o echipă de 9 persoane, Fortech şi-a extins activitatea în Bihor în ultimii 4 ani şi a depăşit pragul de 100 de specialişti în domeniul IT. Expertiza echipei din Oradea acoperă domeniile tehnologice majore, precum Java, .NET, JavaScript, PHP, testare automată şi manuală, integrare, service directory şi management de proiecte. În prezent, Fortech este unul dintre principalii angajatori din industrie în regiune, având o contribuţie activă în dezvoltarea ecosistemului IT din Oradea.

Compania Fortech a fost înfiinţată în urmă cu 17 ani la Cluj-Napoca şi numără în prezent peste 800 de angajaţi şi colaboratori în centrele operaţionale din Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi şi Braşov. La ora actuală, compania lucrează pe 130 de proiecte active şi are colaborări de lungă durată cu parteneri precum T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer şi Renault. Anul acesta, în pofida crizei generate de pandemia globală, Fortech a reuşit să încheie contracte noi cu clienţi din Olanda, Germania, Italia, Marea Britanie, SUA, Austria şi Danemarca. Compania îşi propune să îşi dezvolte ariile strategice de business (automotive, fintech şi healthcare) şi să consolideze noi parteneriate strategice prin investiţii în produse şi soluţii software.

"Adaptarea la un mediu flexibil şi în continuă schimbare, fară a afecta calitatea software-ului şi, respectiv, angajamentul nostru faţă de clienţi, a fost una dintre preocupările noastre de până acum şi s-a dovedit a fi vitală în acest an. Ne bucurăm că am reuşit să ne păstrăm funcţionalitatea la capacitatea maximă, ba mai mult, am reuşit să atingem acest prag important în centrul operaţional din Oradea. Oradea a fost şi rămâne un pilon de încredere în strategia noastră de business", afirmă Călin Văduva, CEO Fortech.

Dezvoltarea echipei şi implicarea în comunitate

Pentru a ţine pasul cu cerinţele unei pieţe dinamice, Fortech investeşte continuu în dezvoltarea competenţelor echipei sale. Angajaţii şi colaboratorii Fortech au acces la experienţe de învăţare interne sau externe, prin programe de training, participarea la conferinţe sau implicarea în proiecte de educaţie în comunitate. Compania investeşte în programe de internship şi pre-employment şi menţine relaţii de colaborare cu facultăţile de profil, dar şi cu organizaţiile non-profit care dezvoltă proiecte educaţionale. Totodată, Fortech se implică în comunitatea tehnică locală, fiind un membru activ al Oradea Tech Hub.

Printre proiectele susţinute de Fortech în Oradea se numără programul educaţional dedicat liceenilor, Academia "Descoperă-ţi pasiunea în IT" (DpIT), dotarea unui laborator IT în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Universitatea din Oradea şi implicarea specialiştilor din Fortech în predarea cursului "Programare Java" din cadrul facultăţii.

Planuri de creştere

Fortech se pregăteşte pentru o creştere considerabilă în lunile următoare. Sunt deschise peste 80 de posturi pe direcţiile Java, .NET, React, Angular, Full-Stack, C/C++, DevOps şi testare automată, pentru diferite niveluri de senioritate. Dintre acestea, peste 15 posturi sunt deschise în Oradea.

Despre Fortech

Fortech este o companie românească de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca şi birouri regionale în Iaşi, Oradea şi Braşov. În 2019, Fortech şi-a deschis un birou de consultanţă şi vânzări în Chicago, pentru a fi mai aproape de nevoile clienţilor din SUA.

Cu peste 17 ani de experienţă şi un număr de peste 800 de angajaţi şi colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută recent de EY, Forbes şi inclusă în mod repetat în topul Deloitte. Peste 220 de clienţi au ales Fortech ca partenerul lor de dezvoltare software.

(advertorial)