Au trecut vremurile în care sportivii îşi provocau adversarii la meciuri şi competiţii. Mai nou, musculoşii din Oradea se „duelează” în faţa judecătorilor, cum e şi cazul a doi foşti campioni de culturism, acum distinşi patroni de săli de sport.

Motivul? Unul distribuie cu hărnicie un videoclip vechi în care cel de-al doilea, tânăr, fără minte şi ahtiat după bani, se dă în spectacol ca vedetă XXX.

Atins la „demnitate, onoare şi dreptul la propria imagine”, „actorul”, antrenor respectabil, dar și pretendent la o funcție în Federația Română de Culturism, ar fi vrut 100.000 lei ca daune morale, dar judecătorii i-au dat doar 1.000.

E „suficient pentru a-i compensa suferinţa”, a arătat Tribunalul Bihor, care a dispus ca pârâtul „să înceteze cu defăimarea”.

„Chiar dacă îşi arogă acea calitate de avertizor de moralitate ca pasionat al sportului şi antrenor al unor minori, un asemenea pretext nu poate fi scuzabil decât până la un punct, pe care pârâtul l-a depăşit”, l-au atenţionat judecătorii pe bârfitorul care, nemulţumit, a atacat hotărârea, la fel cum a făcut şi adversarul său.

Doar n-o să-şi vândă onoarea pe bani mărunţi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!