Primăria Oradea a fost obligată de Judecătorie să plătească aproape 80.000 lei, cota parte ce i-ar reveni din contravaloarea reabilitării termice şi hidro făcute la o casă din strada Postăvarului, în care oraşul are un apartament, în rest fiind proprietatea controversatului avocat Alexandru Lele, mare mahăr imobiliar.

Slujbaşii Primăriei au pierdut pe mâna lor, adică a celor de la Instituţia Arhitectului Şef.

Motivul? Lele ceruse şi primise autorizaţie doar pentru reabilitarea faţadei principale, adică a celei de la stradă, însă, după cum a dezvăluit deja BIHOREANUL, funcţionarii verifică doar superficial dosarele depuse pentru autorizaţii şi mai deloc etapele lucrărilor în teren.

Aşa că, în baza autorizaţiei cu pricina, avocatul a renovat întregul imobil, apoi a dat Primăria în judecată, cerând să-şi plătească partea din cheltuieli, stabilite numai el ştie cum.

Iar instanţa i-a dat dreptate, stabilind că, autorizate sau nu, de reparaţii a beneficiat şi Primăria, care altminteri îi supraimpozitează pe cei care nu-şi întreţin casele.

Or, câtă vreme avocatul s-a conformat cerinţelor, ba a mai şi plătit reparaţiile întregii case din propriul buzunar, "ar fi inechitabil să nu poată beneficia de contravaloarea lucrărilor de reabilitare aferente apartamentului pârâtului".

Bihorel e curios dacă vreunul dintre funcţionarii vinovaţi de întreaga poveste va fi pus la plată...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!