Fostul lider al PD Covasna Gheorghe Preduţ în perioada 1994-2001 a depus o plângere la Poliţie, reclamând că în noaptea de Revelion a fost bătut pe stradă, de un grup de 6 tineri, pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară. Întâmplarea s-ar fi petrecut în zona Tribunalului Covasna, iar în urma loviturilor bărbatul a suferit o fractură costală.

Potrivit Mediafax, Preduţ le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna a declarat, vineri, că bărbatul agresat nu le-a putut furniza poliţiştilor indicii despre atacatori şi că în zonă nu există camere de supraveghere, dar "poliţiştii fac toate eforturile pentru prinderea agresorilor".

În urma incidentului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe.

Contactat de Mediafax, Gheorghe Preduţ a povestit că agresorii lui aveau în jur de 20 de ani. "Am fost acostat de cinci-şase tineri, care mi-au pus întrebări în limba maghiară. Le-am spus frumos că nu ştiu limba maghiară şi m-au luat la bătaie. Am multiple leziuni şi o coastă ruptă, am fost la spital, mi-au făcut o perfuzie, ecografie, analize specifice", a afirmat Preduţ, precizând că şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi că nu i-a putut vedea pe agresori.

"Dacă îmi spunea cineva că se poate întâmpla aşa ceva în municipiul Sfântu Gheorghe, nu-l credeam", a adăugat fostul lider al PD, acum pensionar.