Doctorul George Gălbineanu, fostul manager interimar al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Bihor, a câştigat concursul pentru funcţia de director medical al instituţiei, în echipa doctoriţei Daniela Petrişor, cea pe care a înlocuit-o după ce a fost înlăturată de la conducerea instituţiei pentru "management defectuos", dar care, ulterior, a câştigat concursul pe funcţie.

Potrivit unui comunicat postat marţi pe siteul SAJ, luni s-a desfăşurat ultima etapă a examenului pentru posturile din Comitetul Director al Ambulanţei. "Pentru postul de director medical, unicul candidat la examen, dr. George Gălbineanu, a primit notă de trecere la toate cele trei etape de examen (proba scrisă, susţinerea proiectului şi interviul de selecţie), cu o medie generală finală de 7,69, şi va fi validat în postul de director medical SAJ", se arată în comunicat.

Postul de director tehnic a rămas vacant, întrucât cei doi candidaţi, Călin-Gheorghe Pituţiu şi Dumitru-Dan Porumb, au avut media finală de doar 6,66, în vreme ce minimum cerut de lege este 7, astfel că au fost declaraţi respinşi.

Tot respinsă a fost şi candidata unică pentru postul de asistent medical şef, Sanda Matei, care ocupa această funcţie de foarte mulţi ani. Fosta asistentă şefă a fost respinsă deoarece nota finală la proba scrisă a fost de 4.60.

Doctorul Gălbineanu este fostul manager interimar al SAJ, fiind numit în această funcţie în luna iunie a anului trecut, de către şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, care a demis-o pe doctoriţa Daniela Petrişor în urma unor controale fulger ale DSP şi ale Ministerului Sănătăţii, pe motiv de "management defectuos".

Doctoriţa Petrişor a câştigat, însă, în septembrie, concursul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru şefia Ambulanţei bihorene, obţinând nota finală de 8,62, faţă de dr. George Gălbineanu, care a luat doar 8,26. Rezultatul era surprinzător, de vreme ce Gălbineanu era considerat favorit pentru post, el beneficiind atât de sprijinul PDL, cât şi de cel al şefului DSP, Marius Pîrcioagă.

De la început se zvonea că Gălbineanu era pus în funcţie nu doar pentru a se familiariza cu problemele de management ale SAJ Bihor, în vederea pregătirii acestui concurs pe post, cât mai ales pentru a-i face unele servicii şefului DSP, ca de pildă măsluirea licitaţiei pentru noul sediu al Ambulanţei în favoarea firmei Vestind Construct, deţinută de omul de afaceri Remus Căpăţână, prietenul şefului DSP. Aşa cum BIHOREANUL a dovedit, caietul de sarcini al lucrării a fost întocmit chiar cu "ajutorul" directorului general al Vestind, Puiu Dorel Cazacu, prin firma de consultanţă pe care o deţine - Levions Consulting.