Istoric, diplomat și om politic, Mihai Răzvan Ungureanu se va afla pe 23 noiembrie la Oradea, unde va susține două conferințe. În prima parte a zilei, Ungureanu le va vorbi studenților despre „Ce datorează Europa secolului al XIX-lea”, iar după amiaza va fi invitatul Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor, tema aleasă fiind războiul din Ucraina.

„Răspunzând invitației prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie, prof. univ. dr. habil. Mihai-Răzvan Ungureanu, va conferenția în fața studenților, masteranzilor, doctoranzilor și profesorilor Universității din Oradea. Oaspetele Universității din Oradea va fi prezentat publicului de prof. univ. dr. habil. Gabriel Miosa, decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării”, se arată într-un comunicat trimis marți de Universitatea din Oradea. 

Evenimentul academic, cu titlul „Ce datorează Europa secolului al XIX-lea”, va avea loc miercurea viitoare, în data de 23 noiembrie, în Aula Magna a Universității din Oradea, de la ora 11. Intrarea este liberă.

În aceeași zi, însă de la ora 17, Mihai Răzvan Ungureanu se va afla la Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal. 

Invitat în cadrul seriei „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor”, Mihai Răzvan Ungureanu este prezentat de organizatori drept „unul dintre cei mai importanţi specialiști pe teme de securitate și geopolitică din România”. 

„În cadrul conferinței vor fi abordate elemente de natură istorică, dar și evenimente de actualitate în ceea ce privește conflictul armat existent pe teritoriul Ucrainei. Războiul din Ucraina afectează indirect România, fapt ce trezește îngrijorare în rândul românilor. Considerațiile cu privire la conflictul militar existent în Ucraina au la bază analize din perspective diverse și pe mai multe nivele, cu scopul de a creiona realitatea pe care suntem forțați să o trăim, criza energetică, inflația și potențiala recesiune economică, dar și o analiză a riscurilor la care ne putem aștepta sau care se întrevăd. Călătoria academică își are fundamentele însăși în formarea și expertiza pe care invitatul nostru le are, acesta fiind istoric, diplomat și om politic, ocupând de-a lungul timpului înalte demnități, precum director al Serviciului de Informații Externe al României, Ministru de Externe și Prim-ministru al Guvernului României”, a transmis, printr-un comunicat, Muzeul Țării Crișurilor. 

Conferinţa „Războiul din Ucraina. Câteva considerații” va avea loc în Sala de conferințe a instituției muzeale și va fi moderată de prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în timp ce prezentarea invitatului îi revine prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș. 

Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri. 

Seria „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor” este organizată de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea - Chișinău al Academiei Române și Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!