Fosta chelneriță angajată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia, în timp ce postul de director tehnic ocupat de Gabi Musteață, cel care a dezvăluit cum femeia şi-a primit jobul fără a avea minime cunoştinţe în domeniu, a fost desființat. 

Demisia Simonei Iancu a fost anunţată marţi pe Facebook de jurnaliştii de la Recorder, cei care au adus cazul în atenţia opiniei publice, arătând că femeia nu ştie cum se măsoară un debit şi nici măcar care este malul stâng şi malul drept al unei ape curgătoare.

A vorbit şi a fost desfiinţat

Sursa dezvăluirilor, directorul tehnic de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Gabi Musteaţă, un inginer cu experienţă de 25 de ani în domeniu, va da în judecată ABA după ce postul i-a fost desfiinţat.

"Gabi Musteaţă, inginerul care s-a opus angajărilor politice şi a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat şi el din instituţie după ce postul i-a fost desfiinţat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu cel târziu până în ora 15.30. Acum speră să îşi câştige dreptatea în instanţă, după ce a contestat desfiinţarea subită a postului pe care îl ocupa", au scris jurnaliştii pe reţeaua de socializare.

Ei au mai adăugat că în ciuda faptului că în primele zile de la apariţia materialului premierul a promis că va face dreptate, nimeni nu a încercat să împiedice desfiinţarea postului directorului tehnic.

În final, jurnaliştii de la Recorder mai susţin că directorul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad Petru Avram, cel care a angajat-o fără concurs pe Simona Iancu, a decis angajarea unor avocaţi din Iaşi pentru procesul cu directorul tehnic, deşi instituţia are proprie direcţie juridică. Motivul invocat de director a fost că juriştii din interior sunt prea ocupaţi.

Fără pregătire

Săptămâna trecută, luni, Recorder a publicat un material video care spune povestea unei noi angajate la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, care a lucrat în trecut ca ospătăriţă, manager de cafenea şi manichiuristă.

Ulterior, femeia a primit un post la Primăria Vatra Moldoviţei, unde a lucrat timp de trei zile. Mişcarea a fost făcută tocmai pentru ca, apoi, Simona Iancu să poată fi angajată prin transfer la ABA Prut Bârlad, deşi nu are experienţă în acest domeniu.

Dezvăluirile au ajuns la Recorder datorită directorului tehnic Gabi Musteaţă, care a reclamat că femeia a fost angajată fără concurs şi nu este în stare să gestioneze problemele legate de inundaţii. Ea primise un post de inginer la Dispeceratul Serviciului Situaţii de Urgenţă – Inundaţii.

Vezi mai jos reportajul: