Primăria Oradea a anunţat, vineri, că săptămâna viitoare începe reabilitarea şi modernizarea Centrului de îngrijire copii, situat în Piaţa 1 Decembrie, fosta Creşă nr.1, "Dumbrava minunată".

"Astfel, imobilul în suprafaţă de 1096 mp va fi reabilitat şi modernizat, urmând ca el să constituie viitorul centru de îngrijire pentru copii", arată un comunicat al municipalităţii.

Lucrările vor consta în reabilitare termică a imobilului, extinderea clădirii existente prin mansardarea acesteia, lucrări de înlocuire a instalaţiilor de apă, electricitate şi încălzire, realizarea unei rampe de intrare în clădire pentru persoanele cu handicap locomotor, dar şi lucrări de modificare privind recompartimentarea şi destinaţia spaţiilor interioare.

Totodată, se vor reface finisajele interioare (pardoseală, finisaje pereţi, tâmplărie), finisaje exterioare (tâmplărie, finisaje pereţi, învelitoare, tinichigerie), se va reabilita gardul de împrejmuire a Centrului de Îngrijire Copii, se va amenaja spaţiul verde din incinta Centrului şi se va dota cu echipamente de joacă specifice.

În total, 120 de copii vor beneficia de condiţiile moderne, care vor fi create prin aceste lucrări de reabilitare şi modernizare.

Lucrările, în valoare de 1,127 milioane de lei fără TVA, vor fi executate de SC Dan&Dan Construct SRL, termenul de finalizare fiind 1decembrie 2013.

Reabilitarea şi modernizarea Centrului de îngrijire copii din Piaţa 1 Decembrie, nr. 9 se realizează cu ajutorul unei finanţări prin fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, - Axa Prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană".

Valoarea totală a proiectului este de 3.080.147,47 lei, iar valoarea asistenţei financiare nerambursabile de 2.463.228,20 lei.