Presa centrală anunţă că Oasis Development, o companie de investiţii imobiliare, urmează să demareze în primăvară construcţia unui centru comercial pe locaţia fostei întreprinderi "Înfrăţirea", din zona Decebal.

Mall-ul, denumit Prima Shopping Center, va avea o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi construiţi şi este deja închiriat pe jumătate, printre retailerii care au contractat spaţii numărându-se C&A, Kaufland şi Lidl.

"Estimăm ca mall-ul va fi vizitat de circa 25.000 de cumpărători în medie pe zi. Strategia noastră de dezvoltare va continua să vizeze proiecte localizate în zone centrale ale oraşelor", a declarat presei din Bucureşti Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Development.

Mall-ul din Oradea va cuprinde şi un hipermarket de 13.000 de metri pătraţi, un hotel şi o clădire de birouri, acestea reprezentând însă a doua fază de dezvoltare a proiectului, care urmează să fie finalizată în 2013.

În total, dezvoltatorii susţin că proiectul va avea o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi, adică echivalentul a patru terenuri de fotbal.

Portofoliul Oasis Development cuprinde peste 200.000 de mp de spaţii de retail în construcţii şi dezvoltare teritorială, iar pentru următorii trei ani compania are în plan realizarea a peste 10 centre comerciale.