Un investitor va ridica pe strada George Enescu nr. 14 din Oradea un imobil mixt de locuinţe şi spaţii comerciale, respectiv birouri, cu locuri de parcare la demisol. Pentru a face loc noii construcţii, fosta policlinică cu plată de la această adresă, clădire aflată în stare de degradare, va fi demolată.

"Construcţiile fostei clădiri policlinică-dispensar din Oradea, de pe strada George Enescu nr. 14, aflate într-o avansată stare de degradare, vor fi demolate, în locul lor urmând să se ridice un imobil mixt de locuinţe", a transmis, vineri, Primăria Oradea, după o şedinţă a Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT).

Firma SC Distriktap SRL (cu un asociat unic, Daniel Turcuţ) a solicitat autorizarea Planului Urbanistic de Dezvoltare pentru demolarea corpului C1 de pe strada George Enescu şi construirea unui imobil mixt de locuinţe cu spaţii pentru funcţiuni complementare. "Regimul de înălţime este de D+P+2 etaje+1 etaj retras. Clădirea va avea un apart hotel cu 17 apartamente de închiriat în regim hotelier şi 30 de apartamente de locuit. La demisol se vor realiza 45 de locuri de parcare şi spaţii tehnice, la parter vor fi amenajate spaţii administrative de afaceri, la etajul 1 se vor găsi apartamente în regim hotelier, iar la etajul 2 şi etajul retras vor fi apartamente de locuit", se arată în informarea Primăriei. 

Suprafaţa totală construită va fi de 2.525 de metri pătraţi, din care măcar 15% vor fi spaţii verzi. 

Clădirile fostei policlinici cu plată au fost vândute de Primărie, la licitaţie publică, în 2019, municipalitatea nefiind dornică să investească în reabilitarea lor.