Clubul Sportiv Crişul Oradea are un nou director adjunct, după ce în toamnă, în luna noiembrie, PSD-istul George Fărăianu s-a retras din această funcţie, iar postul a rămas vacant. Popa a fost prezentată într-o conferinţă de presă de directorul general al clubului, Ionel Bungău.

Ea este antrenoare de karate, conduce şi un club cu acest profil, dar este şi preşedinta Asociaţiei Judeţene de Karate Tradiţional, după moartea regretatului Pavel Vancea.

Numirea în funcţia de director adjunct la clubul Crişul nu are legătură cu activitatea de la karate a Alinei Popa, această funcţie fiind una pur politică. Potrivit configuraţiei politice, numirea pe postul de director adjunct la clubul Crişul o fac social-democraţii, iar cum în toamnă Alina Popa s-a numărat între PPDD-iştii care au migrat în masă la PSD, care era în expansiune şi care urmărea realizarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean, ea a fost răsplătită cu funcţia de director adjunct la clubul Crişul.

Imediat după această mutare, PSD-istul George Fărăianu a renunţat la postul de la clubul Crişul. După cum se ştie, Fărăianu, vicepreşedinte PSD Bihor şi consilier personal al primarului din comuna Holod, a fost inculpat de procurorii DNA Oradea pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în acelaşi dosar în care au mai fost trimişi în judecată şi fostul şef al Centrului pentru Promovarea Culturii, Adrian Dume, dar şi directorea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda, pentru decontări de evenimente fictive.

"Am venit cu gândul să mă integrez şi să-mi îndeplinesc cât mai bine sarcinile din fişa postului", a declarat presei Alina Popa, care s-a arătat încântată că va colabora cu Ionel Bungău, "un om capabil în managementul sportiv, cum a fost din totdeauna".

Atribuţiile Alinei Popa la clubul Crişul vor mai mult de control, după cum a precizat Bungău, care a precizat totuşi că "vom vorbi o altfel de limbă", făcând referire că faţă de predecesorul ei, Alina Popa măcar vine din sport, fiind antrenoare şi conducătoare de club şi asociaţie de karate.

În altă ordine de idei, directorul Ionel Bungău a întărit din nou ideea că la CS Crişul se va pune accentul mai mult pe secţiile performante, cu reale perspective, iar medaliile care doresc a fi obţinute vor fi cele de la competiţiile care contează şi "nu neapărat cantitatea va conta, ci calitatea". În acest context, Bungău a anunţat că şi secţia de box se află într-o atentă monitorizare.