Sediul fostei Case de Cultură a Municipiului (CCMO), din Piaţa Ferdinand nr. 4, va purta numele regretatei interprete de muzică populară din Bihor, Florica Ungur. Consilierii locali au aprobat o hotărâre în acest sens, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, joi, într-o şedinţă ordinară.

Cunoscută şi ca fosta sală ARLUS (Asociaţia Română pentru Strângerea Legăturilor cu Uniunea Sovietică), clădirea din Piaţa Ferdinand nr. 4 este acum administrată de Direcţia de Monitorizare Cheltuieli şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, care a preluat-o după desfiinţarea CCMO.

Potrivit raportului de specialitate prezentat consilierilor locali, municipalitatea a decis, fără consultări publice, că acordarea denumirii Florica Ungur sălii este "oportună şi onorabilă". În perioada următoare, la intrarea în clădire va fi instalată o casetă luminoasă cu acest nume.

"Municipalitatea a stabilit că fiind oportună atribuirea unui nume reprezentativ şi de impact pentru oraş, un nume care să se identifice cu o personalitate recunoscută pentru orădeni şi nu numai", se arată în document.

Interpreta de muzică populară Florica Ungur a decedat în august 2011, la vârsta de 72 de ani, după ce ani de zile s-a luptat cu o boală incurabilă. De-a lungul carierei, Florica Ungur a cules, înregistrat şi interpretat peste 150 de melodii cu valoare pentru iubitorii muzicii folclorice. "Nu mi-am propus niciodată să cânt pentru a avea succes, ci pentru a mângâia sufletul celor care au izvodit cântarea", spunea Florica Ungur într-un interviu.

Melodia cu care se identifica interpreta este "Bate vânt de la Orade". Alte cântece cunoscute ale acesteia sunt "Bună dimineaţa, nană", "În Oradea şi Tinca" şi "Mult mă-ntreabă inima".