Într-o conferinţă de presă, urmată de o vizită în teren, managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, managerul interimar al Spitalului Municipal, Claudia Cladovan şi directorul medical de la Judeţean, Lucia Daina, au prezentat câteva dintre investiţiile finalizate de curând în unităţile medicale din oraş.

Una dintre investiţiile finalizate s-a făcut la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal, care a fost mutată din spatele Tribunalului la Staţionarul II, unde funcţiona până la inaugurarea Centrului Oncologic secţia de oncologie. Dacă înainte imobilul arăta sub orice critică, noua secţie de Boli Infecţioase are 13 saloane moderne, un punct farmaceutic, dar şi un cabinet antirabic.

"S-au investit în total circa 230.000 de lei, din care aproape 200.000 de lei de la bugetul local. Condiţiile sunt mult mai bune decât au fost în vechea locaţie, căci ne permite gruparea şi izolarea pacienţilor în funcţie de afecţiunile acestora", a declarat Gheorghe Carp.

Totodată, în conferinţa de presă, dr. Lucia Daina, cea care a fost manager interimar la Spitalul Judeţean cât Carp a ocupat provizoriu şefia Municipalului, a prezentat lucrările finalizate la Secţia de Obstetrică Neonatologie din strada Clujului, în valoare totală de 7,4 milioane de lei cu TVA, finanţare primită de la Ministerul Sănătăţii.

În cadrul proiectului, au fost reabilitate etajele I şi II ale corpurilor B1 şi B2 ale fostei Maternităţi, respectiv subsolul acestor clădiri, unde vor fi mutate vestiarele personalului medical şi, de asemenea, în unele încăperi, se vor ţine cursuri pentru studenţi şi rezidenţi. Din lucrări mai urmează doar mobilarea cu paturi a etajului II din corpul B1 unde vor fi saloane, cu grupuri sanitare proprii, pentru mame şi copii.

Totdată, au fost reparate ori înlocuite instalaţiile sanitare, electrice, de curenţi slabi şi fluide, fiind montat şi un ascensor nou de persoane.