Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a murit de malarie.

Potrivit unui comunicat al Poliției Cluj, trupul femeii de 47 de ani a fost găsit fără viață luni, 5 februarie, în jurul orei 8.50. Polițiștii au fost sesizați că într-un imobil din Cluj-Napoca a fost găsită decedată o femeie.

„Ajunşi la domiciliul femeii, poliţiştii, împreună cu un echipaj medical, au confirmat cele sesizate, fiind începute cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul. Au fost demarate cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă”, a transmis Poliția Județeană Cluj.

Cluj24 scrie, citând surse locale, că victima a murit din cauza unei insuficiențe multiple de organ și a unei infecții existente în organism.

”A fost vorba despre o infecție parazitară cu plasmodium malariae - formă severă”, au spus sursele Cluj24.

Cu alte cuvinte, Camelia Tișe a murit de malarie, boală cu care, arată Cluj24, s-a ales în urma unei vacanțe în Zanzibar, de unde se întorsese recent.

Conform unor surse citate de Foaiatransilvana.ro, angajații de la Medicină Legală, dar și polițiștii prezenți au purtat măști de protecție tocmai pentru a evita infecția cu un astfel de virus.

HotNews.ro scrie că Camelia Tişe şi Alin Tişe au divorţat în 2018 şi au împreună un băiat de 13 ani. Divorțul celor doi, al căror naș a fost primarul Emil Boc, a fost extrem de mediatizat, având în vedere averea pe care și-au împărțit-o.

Femeia era notar public.

Digi24 afirmă că este cel de-al doilea deces cauzat de malarie în România în acest an.

La finalul lunii ianuarie, Ministerul Sănătății anunța că în ultimele trei luni în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. „Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie). Până la sfârșitul lunii ianuarie, nu se înregistrase nici un deces din cauza malariei, spunea Ministerul Sănătăţii”, conform HotNews.ro.

Și în județul Bihor au fost înregistrate două cazuri de malarie.

Citiți pe această temă articolele: 

Un nou caz de malarie: O femeie din Oradea care a călătorit ca misionară în Tanzania a fost dusă cu elicopterul SMURD la București

Bihorean infectat cu malarie, după o vacanță în Zanzibar!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!