Sala Sporturilor din Suplacul de Barcău a fost duminică seară gazda unui meci demonstrativ de toată frumuseţea, în care fostele mari vedete ale naţionalei sau ale Stelei, câştigătoarea Cupei Campionilor la Sevila, au etalat întregul arsenal tehnic.

Belo', Lupu, Ganea, Bumbescu, Pena, Lucică Bălan, portarii Gherasim şi cantautorul Rafael au făcut un show de zile mari în faţa unei asistenţe care a umplut sala până la refuz, contribuind din plin la un succes de excepţie al spectacolului.

Partida a fost organizată de comunitatea slovacilor şi cehilor din România, la iniţiativa profesorului de sport şi deputatul Adrian Merka, preşedintele Uniunii, candidat pentru un nou mandat.

Super-vedetele care încântau publicul în anii 80-90 au făcut legea pe teren pasând cu o lejeritate fenomenală, cu scheme care au atras ropote de aplauze din tribune. Scorul a fost deschis în minutul 7 de Lupu, care a trimis o scăriţă de efect, de la circa 12 metri. Până la pauză, Belo şi Ganea au jucat "cap-cap" în careul gazdelor şi ultimul a înscris.

Gazdele au nădăjuit că pauza poate fi un sfetnic bun, dar de marcat au marcat tot tricolorii prin Ganea după care Bumbescu a dus scorul la 5-0. Fostul fundaş de fier a trimis mingea în poartă prinr-o deviere de călcâi, după care a marcat cu un şut în colţul lung. La 5-0, Lupu, ajuns liber în momentul în care Belodedici era vârf, a mai dat un pas de gol, dar lui Merka, adversar în acest meci, iar Adrian a înscris pe lângă Rafael, împietrit de greşeala lui Lupu, care îi zâmbea complice.

Până la final, Nicolae Tivadar şi-a creat două mari ocazii dar le-a ratat cu reluări peste poartă din trei-patru metri, iar Bumbescu a trimis din plonjon, cu capul, mingea ştergând bara.

Scorul final, 1-5, n-a mai contat. Lumea s-a distrat copios, iar copii au scandat din nou: "Belo! Belo!"

Încă în recuperare după operaţia pe cord, antrenorul echipei, Emeric Jenei, a transmis printr-un mesaj tactica de joc, iar SMS-ul suna cam aşa: "În prima repriză faceţi tot ce puteţi ca să le daţi aversarilor cât mai multe goluri, iar în cea de-a doua faceţi ce-aţi făcut în prima".

Bumbescu şi-a asumat rolul de şef de vestiar, iar când a luat loc pe bancă, cu tibia uşor însângerată, a transmis colegilor sfaturi prin intermediul staţiei de amplificare din sală: "Belodedici! Treci la locul tău în apărare (...) Lupu! Atenţie la cine pasezi că faci un-doi cu ei în careul nostru (...). Ganezule, numai cu călcâiul pasezi!".

A rezultat o seară de neiutat pentru localnici, în care vedetele inegalabile ale fotbalului nostru au arătat că sunt cu adevărat oameni. Dar ce oameni...


Selecţionata Suplacul de Barcău - Selecţionata României 1-5 (0-2)

Au marcat: Lupu, Ganea 2, Bumbescu 2

Suplacul de Barcău: Şalanki, Vanda - Tivadar, Merka, Tripon, Ciordaş, Ciordaş jr, Juhaniac, Mintaş,

România: Gherasim, Rafael - Belodedici, Ganea, Lupu, Bumbescu, Bălan, Pena, Savadoşi, Târgoveanu, Clement.

A arbitrat: Iulius Timar