Fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor, Florian Şandor, şi fostul director adjunct, Dorel Pătcaş, au fost reţinuţi, joi, pentru 24 de ore de procurorii DNA Oradea.

Cu o săptămână în urmă, pe 29 octombrie, anchetatorii au efectuat percheziţii la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Bihor, unde lucrează în prezent Pătcaş, şi la cel al Biroului Vamal Bihor, fostul său loc de muncă.

Dosarul a fost format, potrivit DNA, în baza unor "suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție comise în perioada  2009 - 2014".

Conform unor informaţii transmise pe surse de anchetatori, Dorel Pătcaş este acuzat de luare de mită şi spălare a banilor, iar Florian Şandor de complicitate la luare de mită.

Cei doi ar urma să fie prezentaţi vineri Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă.

Fost director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor, Dorel Pătcaş, personajul principal al acestei anchete, a venit în 2011 la Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice ca director executiv adjunct, coordonator al activităţii de inspecţie fiscală. În 2013, la reorganizarea instituţiei, a ajuns şef al Biroului servicii interne.