Foştii miniştri Mihai Fifor şi Răzvan Cuc, respectiv deputatul PSD Luminiţa Jivan, au fost audiaţi, vineri dimineaţă, la DNA în dosarul şpăgilor care ar fi fost încasate de Direcţia Regională de Drumuri Timişoara pentru PSD Arad, dosar în care sunt cercetaţi trei parlamentari de la PSD, între care liderul filialei Arad, Dorel Căprar.

Potrivit sursei HotNews.ro, Fifor, fost ministru de interne, este unul dintre demnitarii la care se face referire în intercepările de la dosar şi a declarat, la ieşirea de la audieri, că a fost citat în calitate de martor şi că a fost absolut firesc să răspundă procurorului de caz, pentru că nu are nimic de ascuns.

"Dacă vreodată este nevoie, mă pun la dispoziţia organelor de cercetare atunci când este nevoie de mine sau de informaţii pe care s-ar putea să le ştiu. Vreau să spun cu fermitate că nu am cunoştinţă de ceea ce s-a întâmplat în acest dosar, am văzut în presă, sunt lucruri pe care nu pot decât să le dezavuez ferm. Am încercat, de-a lungul carierei mele, să respect şi să aplic legea şi rămân ferm în a susţine aceste lucruri. Pe de altă parte, sprijin activitatea instituţiilor abilitate să facă lumina în acest caz pentru că eu cred că este foarte important că lucrurile să fie analizate şi lămurite aşa cum prevede legea", a susţinut Mihai Fifor la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara.

El a mai susţinut că niciodată nu i-a cerut cineva să îşi "exercite în vreun fel influenţa pentru angajări sau pentru orice altceva".

Şi fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a fost audiat, el susţinând, la intrare, că ştie despre acest dosar doar după ce s-a scris din presă. "Nu ştiu, acum vedem, după ce intru. Ce a fost promovat în presa, aia ştiu şi eu. Acum o să urc, o să văd despre ce e vorba", a spus Răzvan Cuc.

La rândul său, deputatul PSD Luminiţa Jivan, lider al filialei Caraş-Severin, a spus că va răspunde întrebărilor jurnaliştilor după ce va sta de vorbă cu procurorii. Ea a spus că nu are nicio legătură cu acest dosar.

Cum se ştie, parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă sunt urmăriţi penal de DNA pentru mai multe infracţiuni de corupţie, potrivit unui comunicat al instituţiei. Cele mai multe acuzaţii sunt reţinute în sarcina şefului PSD Arad, Dorel Căprar, care ar fi avut ultimul cuvânt în cazul numirii în funcţii publice a unor persoane care, se arată în comunicatul DNA, "ar fi avut obligaţia de a plăti o taxă lunară la casieria organizaţiei judeţene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcţia deţinută". În acest dosar au fost reţinute alte opt persoane, între care şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic, consilier judeţean PSD şi Cristian Horgea, soţul fostului prefect de Arad Florentina Horgea, mai scrie Hotnews.ro.