Fostul consilier local al PSD Pavel Mercea a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care îl acuză că, în mandatul trecut, a făcut afaceri cu municipalitatea în valoare de 7,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al ANI, Mercea ar fi derulat 38 de contracte (servicii de proiectare), în cuantum de 7.516.394 lei. Contractele, arată ANI, au fost "încheiate cu Consiliul Local Oradea şi instituţii subordonate Consiliului Local Oradea".

Contactat de BIHOREANUL, fostul consilier local afirmă că activitatea ANI este "ruşinoasă". "Se apucă şi murdăresc pe cine prind ca să aibă activitate. Eu sunt acţionar la Proiect Bihor, cu 7%. Oamenii ăştia se gospodăresc cum pot, iar eu sunt acţionar, nimic altceva. Nu ştiu cum trăiesc şi ce contracte au. Am discutat cu o doamnă de la ANI, care mi-a spus că legea nu lămureşte clar câte procente trebuie să ai, unul sau o sută, ca să fii incompatibil. Cu asta s-a scuzat doamna de la ANI, că justiţia poate decide", a declarat PSD-istul.

Fostul consilier afirmă că în perioada în care a fost consilier local nu a desfăşurat nici o afacere cu Primăria sau cu instituţiile din subordine, deşi are o firmă de proiectare, tocmai pentru a nu i se reproşa afaceri cu municipalitatea.

"Eu am firme, dar nici una nu derulează nici un contract cu primăria. Proiect Bihor este singura în care sunt acţionar", a explicat Mercea.

PSD-istul spune că ştia de decizia ANI încă din luna februarie şi că acesta a şi fost unul dintre motivele pentru care a ales să nu mai candideze pentru un nou mandat de consilier local. "Eu nu puteam să stau mereu cu frica. Dar categoric îi dau în judecată, pentru că nu pot ei să mă batjocorească aşa", a mai spus PSD-istul, promiţând că, după ce-l primeşte, va pune la dispoziţia presei raportul de evaluare al ANI.

Potrivit Agenţiei de Integritate, alţi 77 de consilieri locali din toată ţara sunt acuzaţi de incompatibilitate sau conflict de interese. "Valoarea totală a beneficiilor patrimoniale obţinute de către cei 78 consilieri judeţeni şi consilieri locali este de 37.952.350 lei, aproximativ 8.510.000 euro", se mai arată în comunicat.