Fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni și 10 zile de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, după ce a fost prins că a urcat la volan în repetate rânduri fără a avea permis. Sentința este definitivă.

Aflat în vacanță în străinătate, fostul component al „Generației de Aur” a plâns în timpul unei discuții telefonice cu un reporter al publicației Fanatik, care l-a întrebat despre verdict.

Dănuț Lupu (56 de ani) a spus că se va întoarce în țară în weekend și se va preda. „Sunt cam singurul fotbalist din generația mea care am rămas însurat cu prima soție. Din nefericire pentru ea, pe 5 octombrie e ziua ei de naștere. De aia am și ales să mă întorc sâmbătă sau duminică. Câteodată și oamenii mari mai plâng. (n.r. plânge). Nu prea am răspuns la telefon. Am primit foarte multe mesaje, le mulțumesc tuturor celor care mă încurajează (n.r. plânge și își găsește cu greu cuvintele)", a declarat Dănuț Lupu, pentru Fanatik.

După primirea sentinței, Lupu trebuia să se prezinte în termen de 6 ore la penitenciarul Rahova. Fostul team-manager al lui CS Dinamo n-a făcut-o, motiv pentru care Poliția Română l-a dat în urmărire națională.

„Împotriva celui în cauză, Judecătoria Cornetu a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.134 din 02.10.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 7 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se arată pe site-ul polițiaromana.ro.

În discuția cu Fanatik, Dănuț Lupu a susținut că va executa mai puțin decât șapte luni de închisoare și a adăugat că nu își face probleme pentru sine, ci pentru familia sa. 

Potrivit Gândul.ro, fostul component al „Generației de Aur” a rămas fără permis de conducere în 2001, după ce a urcat beat la volan. Ulterior, fostul fotbalist ar fi încercat de mai multe ori să obțină din nou dreptul de a conduce, dar a picat de fiecare dată proba teoretică.

Chiar și așa, el a fost prins de mai multe ori conducând fără permis, cel mai recent în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal. În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere fără permis. Curtea de Apel București a menținut luni decizia, sentința fiind definitivă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!