Profesorul Gavril Leitner a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 64 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.

În perioada studenţiei, Leitner a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei divizionare A de baschet Dinamo Oradea, unde a activat până în anul 1969.

Din 1970 a fost angajat antrenor de baschet la secţia feminină a CS Crişul Oradea, unde timp de 13 ani a format şi crescut mai multe generaţii de baschetbaliste.

În anul 1973, la finala Campionatului Naţional de la Ploieşti, a cucerit titlul de campioană naţională cu echipa de baschet junioare II a CS Crişul Oradea.

A promovat mai multe sportive la lotul naţional de junioare şi la echipa de Divizia A Crişul, care a devenit în anul 1979 campioană naţională la senioare.

În perioada 1973-1980 a fost promovat antrenor secund la echipa Crişul, alături de antrenorul emerit Traian Constantinescu, iar în perioada 1981-1983 a fost numit antrenor principal la senioare.

Din anul 1983 a fost angajat profesor la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, unde a antrenat echipa de baschet băieţi, iar printre sportivii iniţiaţi s-a aflat şi Veres Attila.

Între anii 1993-1994 a fost numit numit antrenor principal la echipa de baschet masculin Dinamo Oradea. Din anul 1995 a antrenat echipa de junioare a CN Mihai Eminescu şi a obţinut noi performanţe: în anul 1998 echipa CN Mihai Eminescu cucereşte titlul de campioană naţională la licee cu program sportiv; în anul 2003 locul III la finala pe ţară junioare II la Sibiu; în anul 2005 locul III la finala pe ţară de la Bucureşti.

În cadrul "Galei Sportului Bihorean 2009" organizate de DSJ Bihor, profesorul Leitner a fost premiat cu o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba sportului.

Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 14, la Capela Orăşenească din Cimitirul Rulikovski. Dumnezeu să-l odihnească în pace!