Fostul jurnalist Şerban Şerfezi, care a activat inclusiv în redacţia BIHOREANUL în cursul anului 2005, a fost declarat, în noaptea de miercuri spre joi, în moarte cerebrală, după ce a căzut şi s-a lovit puternic la cap.

"A fost găsit căzut acasă la el, în 15 aprilie, adus de urgenţă a spital, şi a fost operat la cap de domnul doctor Miron, având un hematom subdural. Dar evoluţia a fost spre moarte cerebrală, declarată în cursul nopţii de miercuri  spre joi. În această dimineaţă colegii mei au obţinut acceptul de donare de organe, acum aşteptăm decizia procurorului Leucea şi a conferenţiarului Mihalche, de la Medicina Legală, pentru că, legal, este vorba de un caz suspect", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Surse medicale spun că tânărul băuse înainte să se producă accidentul. De altfel, Şerban era cunoscut între apropiaţi pentru faptul că avea o problemă cu alcoolul şi chiar fusese internat pentru a se trata. Fostul ziarist a fost declarat în moarte cerebrală chiar în ziua în care ar fi împlinit 36 de ani.

Tatăl tânărului şi-a dat acceptul ca organele acestuia să fie prelevate, dar acest lucru nu se poate întâmpla atâta timp cât procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor nu lămuresc cauzele decesului. Conform noului cod penal, în caz de moarte suspectă, este înregistrat automat un dosar penal de omor.

"Sunt multe semne de întrebare. Şerban a fost găsit de tatăl său în pat, cu urme de sânge pe el, dar trăia. Când a vrut să cheme ambulanţa, Şerban a zis să nu facă asta, pentru că doar a căzut şi că nu are nimic. La câteva ore după, însă, tatăl său l-a găsit în comă", a precizat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Cristian Ardelean.

Potrivit acestuia, la verificările făcute la faţa locului s-au găsit pete de sânge în foarte multe locuri din casă, atât pe uşi, cât şi pe mobilă şi pe pereţi. Astfel, procurorii trebuie să stabilească cauza care a dus la intrarea tânărului în comă. "Urmează să stabilim dacă a fost într-adevăr o căzătură sau e vorba de o mână criminală", a mai spus Ardelean.

Un medic de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală s-a deplasat la Spitalul Judeţean, pentru a încerca să stabilească exact ce s-a întâmplat.