Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a primit cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

La inițiativa Facultății de Protecția Mediului, al cărei decane, Cristina Maerescu, l-a prezentat drept o „personalitate de excepție a agronomiei naționale și europene, un nume de referință și o prezență de seamă în toate centrele academice în care se studiază agronomia”, fostul ministru și în prezent rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a devenit, vineri, Doctor Honoris Causa al instituției orădene. Anunțul a fost făcut de Universitatea din Oradea, printr-un comunicat de presă.

Așa cum se obișnuiește la aceste ceremonii, invitatul a fost omagiat de universitarii orădeni, rectorul UO, Constantin Bungău, precizând că respectul său față de Cîmpeanu „a crescut neîncetat” și că fostul ministru „a ținut la unitatea învățământului superior românesc”.

În replică, și fostul ministru a lăudat Universitatea din Oradea, spunând că în ultimii ani instituția s-a înscris „pe un trend ascendent”.

Cu o carieră academică de peste 30 de ani, Sorin Cîmpeanu este membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România și al Academiei de Științe Agricole și Silvice. Potrivit comunicatului, a semnat 18 lucrări științifice (cărți, capitole, manuale de specialitate) și este coautor a peste 100 de articole științifice.

Trebuie menționat, însă, că în 2022, Sorin Cîmpeanu a demisionat din fruntea Ministerului Educației după ce a fost prins de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat una din cărțile publicate.

Ceremonia de vineri a avut loc în contextul în care Facultatea de Protecția Mediului din Oradea, unde învață 1.800 de studenți, sărbătorește 30 de ani de existență.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!