Au apărut primele imagini cu fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, protagonist al unui dosar de corupție deschis de DNA, în timp ce se afla în cabinetul său cu diverse sume de bani pe birou.

În fotografiile depuse la dosarul trimis de DNA la Parlament pentru ridicarea imunității și publicate de G4Media.ro, Tătaru apare stând la birou și chiar pare că primește de la un cetățean bancnote de 200 de lei și 100 de lei, printre hârtii.

Una dintre imagini îl arată pe PNL-ist în timp ce explică, în timp ce pe laptopul închis sătau două bancnote, una de 200 și alta de 100 de lei.

Porcurorii DNA au început urmărirea penală în cazul fostului ministru, care a respins categoric acuzațiile, conform G4Media.ro.

Sursa citată precizează că Ministerul Justiţiei a transmis la Parlament o scrisoare referitoare la cererea de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare privindu-l pe deputatul Nelu Tătaru.

Potrivit unui comunicat al DNA, fostul ministru este suspectat de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

„În perioada 03 aprilie 2024 - 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, arată informarea procurorilor anti corupție.

Fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei de Covid-19, martie - decembrie 2020, Nelul Tătaru este în prezent președintele organizației PNL Vaslui și fusese desemnat pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare.

G4Media notează că la perchezițiile efectuate de către DNA Iași la spitalul din Huşi unde lucrează Nelu Tătaru ca medic chirurg ar fi fost găsite și înregistrări video care îl prezintă pe fostul ministru în timp ce ar lua mită.

Situaţia medicului a generat reacţii în cadrul PNL. Bihoreanul Vasile Blaga, acum preşedinte interimar al PNL Timiş, a declarat joi că Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare. Blaga a amintit că, într-o situaţie similară, în 2016, el şi-a dat demisia din funcţia de co-preşedinte al PNL după ce a fost anchetat de procurori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!