Fostul ministru al Sănătăţii în guvernul PSD, Sorina Pintea, a fost prinsă, vineri seara, cu şpagă în biroul ei de manager al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare.

Iniţial, Adevărul.ro a scris că femeia ar fi fost reţinută de DNA în urma unui flagrant. Ulterior, informaţia a fost corectată.

Digi24 informează că Sorina Pintea ar fi răspuns la telefon după apariţia informaţiilor şi a spus că nu a fost reţinută. Ulterior, ea şi-a închis telefonul.

Suma pe care fostul ministru în guvernul PSD ar fi primit-o ca şpagă ar fi de 120.000 lei, potrivit Adevărul.ro. Digi24.ro are informaţii că banii ar fi fost daţi pentru facilitarea unui contract de achiziţie a unor echipamente medicale care ar fi urmat să fie folosite în lupta cu coronavirusul.

Pintea a fost ministru al Sănătăţii din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă. Înainte, fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD.

Ulterior, pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare. 

UPDATE: 

DNA a confirmat că procurorii au desfăşurat un flagrant în biroul fostului ministru. "Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru audieri", au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru stiripesurse.ro.