Fostul ministru de Interne, Marcel Vela, a fost surprins la o terasă în Bucureşti unde nu se respectau măsurile anti-Covid, chiar în seara zilei în care rata de infectare a depăşit 6 la mie în Capitală.

"Terasa nu are acoperiş"

Vela a participat marţi la o şedinţă de bilanţ la Ministerul de Afacerilor de Interne, în ziua în care autorităţile din Capitală au discutat şi au încercat să găsească metode pentru limitarea extinderii pandemiei de Covid atât în Bucureşti cât şi în ţară, notează Digi24.ro.

După discuţii, senatorul s-a dus la o terasă din centrul Capitalei, în zona bulevardului Decebal, unde nu erau respectate regulile sanitare.

În înregistrarea video publicată de sursa citată se vede că terasa era aproape plină, riscul de infectare fiind ridicat. Mai mult, terasa este înconjurată cu pereţi din material uşor, probabil plastic, fiind totoată acoperită. Conform legii, astfel, nu poate fi considerată o terasă, căci are mai mult de un tavan şi un perete.

Contactat în direct la Digi24, fostul ministru a spus că a respectat normele sanitare şi că terasa nu era închisă deoarece avea acoperişul rabatat. "Această terasă nu are acoperiş. O să vă dau o imagine cu acoperişul care este deschis. La masă am stat sub 6 persoane. Dacă derulaţi imaginea o să vedeţi că în dreapta este o masă unde nu stă nimeni, pentru că erau marcate", s-a apărat Vela.

Ce spune Arafat

La remarca moderatorului că se văd becuri atârnând din acoperiş, Vela a răspuns că sunt becuri suspendate de nişte grinzi. "Nu vreau să intru în detalii tehnice. Am intrat acolo, spaţiul era deschis, am respectat regula la masă, fiind 5 în loc de 6, am respectat inclusiv scaunele, am lăsat un loc între noi aşa cum era marcat, la masa de lângă era liber", a mai spus Vela.

La acelaşi post de televiziune, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că localurile din Bucureşti reprezintă o problemă majoră pentru că nu respectă regulile, terasele fiind de fapt spaţii închise. "Noi nu trebuie să-i protejăm (n.r. localurile) pe cei care încalcă legea, ci pe cei care respectă regulile", a spus Arafat, referindu-se la imaginile difuzate cu terasa în care se afla ministrul.