Fostul ministru al Sănătăţii din guvernul Dăncilă, Sorina Pintea, a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit agenției de știri Mediafax, decizia adoptată sâmbătă seară de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel București.

Pintea este acuzată că a luat mită sume în valoare de 10.000 euro şi 120.000 lei pentru a atribui un contract de achiziţii în calitatea ei de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş din Baia Mare.

Banii primiţi reprezintă 7% din valoarea contractului care avea ca obiect "proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie vasculară şi toracică în spaţii adiacente" şi urma să fie atribuit unei societăţi comerciale.

Hotnews.ro precizează că fiul Sorinei Pintea, Ionuț, a postat sâmbătă pe rețelele sociale o mărturie în care spune că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul de mită al mamei sale și că acesta ar fi spus că i-a dat mai multe tranșe de bani senatorului Liviu Marian Pop pentru ca aceștia să ajungă la fostul ministru al Sănătății. Acesta relatează în postare că a fost sunat de Liviu Marian Pop să se întâlnească urgent cu cineva, respectiv cu denunțătorul din dosarul în care Sorina Pintea este reținută de DNA pentru luare de mită.

”M-am întâlnit cu un domn, cu părul grizonat, mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama: Știi că, de fapt, eu n-am mai spus despre ceilalți bani. L-am întrebat: Care ceilalți bani? Mi-a zis că a fost vorba de alte patru tranșe de bani pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop. 40.000 de euro anul trecut și câte 5.000 de euro tot către Liviu Marian Pop. Bani care am înțeles că trebuiau să ajungă la mama mea. Zice că el e denunțătorul. Am rămas șocat când mi-a zis că el este Mihai Costea denunțătorul”, a relatat Ionuț Pintea, potrivit HotNews.

Liviu Marian Pop a negat, însă, informațiile, într-o intervenție la Digi24, spunând că nu știe cum a ajuns numele său în acest scandal, susținând că niciodată nu a avut asemenea discuții cu Sorina Pintea și declarându-se susprins că aceasta este vizată de acuzații de luare de mită.