Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a comentat pe Facebook anunţul de retragere din funcţie a bihoreanului Florian Bodog, arătând că acesta a luat o decizie foarte întârziată, dar înţeleaptă. Voiculescu afirmă că, pe lângă mii de pacienţi fără medicamente, Bodog "lasă în urmă câteva straturi suplimentare de minciună, delăsare şi dispreţ".

"În final, domnul Bodog a luat o decizie înţeleaptă. Întârziată, foarte întârziată... dar înţeleaptă. A anunţat că pleacă. Lasă în urmă mii de pacienţi fără medicamente, comisii de specialitate politizate, achiziţii centralizate anulate sau întârziate, zeci de argaţi ai partidului în posturi cheie în tot sistemul de achiziţii, proiecte de spitale întârziate, un minister încă şi mai slăbit, reguli stricate sau neaplicate şi zeci de mii de medici şi studenţi descurajaţi şi scârbiţi", a scris Voiculescu pe contul său de Facebook.

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că, mai presus de toate acestea, Florian Bodog "lasă în urmă câteva straturi suplimentare de minciună, delăsare şi dispreţ pentru tot ce este încă adevăr, profesionalism, bunătate, demnitate şi speranţă în sistemul de sănătate românesc".

După cum se ştie, bihoreanul Florian Bodog a anunţat că nu va mai fi ministrul Sănătăţii vineri dimineaţă, la intrarea în sediul PSD din Capitală, unde urma să aibă loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv, pentru a desemna membrii viitorului Guvern. "Am informat doar conducerea partidului în cursul serii că nu mai doresc să-mi depun candidatura pentru o nouă funcţie", a spus el.

Întrebat de ce a luat această decizie şi cum îşi caracterizează mandatul, Florian Bodog a refuzat orice declaraţie.