Fostul PDL-ist Mircea Matei a fost desemnat să clădească fililala judeţeană a viitorului partid Mişcarea Populară. Fostul preşedinte al ANRSC a fost numit de Comitetul Naţional de Iniţiativă al partidului, alături de alţi 19 coordonatori de filiale municipale şi judeţene din ţară, potrivit unei informări postate pe site-ul oficial al organizaţiei în curs de formare.

Din noua postură, Matei este responsabil cu clădirea filialei Bihor a Mişcării Populare. "Construim un nou partid, un altfel de partid de la zero. Deocamdată nu am altceva să declar. Când lucrurile vor fi puse la punct voi face o conferinţă de presă", a declarat, luni, Mircea Matei contactat de BIHOREANUL.

Om de încredere al fostului lider PDL Bihor Petru Filip, Mircea Matei a fost consilier local din partea PDL şi, pentru o scurtă perioadă, în 2008, chiar şi senator din partea aceleiaşi formaţiuni, înlocuindu-l pe Radu Ţîrle, care părăsise partidul. De asemenea, el a fost şi preşedinte al PDL Oradea.

În 2011 şi în 2012, Mircea Matei a condus Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare şi Utilităţi Publice, perioadă în care instituţia a efectuat mai multe controale şi chiar retras licenţa de operare a Electrocentrale Oradea.

La sfârşitul anului trecut, Matei a candidat din partea PPDD, formaţiune în care a activat doar pe perioada alegerilor, pentru un post de deputat în Colegiul 8 Oradea. Eşecul a fost clar, Mircea Matei reuşind să obţină doar 1.713 voturi.