Fostul prefect de Cluj, Călin Platon, susţine că a fost "orbit de soare" în momentul producerii accidentului şi a văzut "foarte târziu" cele două victime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze.

"Consider că nu am avut viteză, dar expertiza o va spune. În schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus şi eu mergeam spre apus. I-am văzut, din cauza orbirii, foarte târziu şi nu am frânat", a declarat Platon la intrarea în Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte dovada care înlocuia permisul de conducere suspendat, dovadă care era expirată, fostul prefect a spus că la mijloc a fost "o confuzie de dată" pe care el a făcut-o.

Platon a lovit cu maşina, pe o trecere de pietoni, o femeie şi un copil de trei luni decedat ulterior în urma impactului, şi a fost reţinut, luni, de procurori, pentru 24 de ore.

"Regret enorm această tragedie şi nenorocire. Voi răspunde în faţa legii", a declarat Platon.

Fostul prefect este acuzat de vătămare corporală gravă din culpă, ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice având permisul suspendat.

Fostul prefect a lovit cu maşina, vineri seară, o femeie în vârstă de 32 de ani care traversa strada împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni, pe o trecere de pietoni din cartierul clujean Grigorescu. Potrivit Poliţiei, accidentul a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor.

În urma accidentului, atât femeia, cât şi copilul acesteia au fost duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj-Napoca. Micuţul, care a suferit traumatisme intracraniene extrem de grave, a murit.

De asemenea, mama copilului, în vârstă de 32 de ani, care a suferit fracturi la gamba dreaptă, urmează să fie operată.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj declara că fostul prefect avea permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit că dovada era expirată.

"Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", preciza Pop.

Platon a fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar în prezent este inspector guvernamental.