Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a fost împușcat în timpul unui discurs electoral pe care îl susținea în oraşul Nara, la un miting electoral pentru alegerile de duminică.

Potrivit Digi24, politicianul a fost împușcat în piept și în gât, el fiind transportat la spital în stop cardio respirator.

Imagini cu momentul atacului postate pe rețelele sociale. Acestea arată cum Shinzo Abe vorbea în mijlocul mulțimii, când din spatele lui a fost tras un foc de armă.

Pe filmare se vede fum în spatele acestuia, iar apoi se aude o nouă împușcătură.

HotNews.ro precizează că Shinzo Abe a fost dus la spital și se află într-o „stare foarte gravă”, conform declarațiilor făcute de premierul Fumio Kishida.

Kishida a spus că ”se roagă din inimă” ca Abe să supraviețuiască și a condamnat atacul în cei mai fermi termeni. El a adăugat că toți miniștrii guvernului au primit ordin să se întoarcă la Tokyo, dar a spus că nu a fost luată nicio decizie cu privire la modificarea programului electoral.

În ce-l privește pe bărbatul care l-a împușcat, acesta are 41 de ani și este fost membru al forțelor maritime. El se află în prezent în custodia poliției, iar arma a fost confiscată.

Suspectul a declarat poliției că este ”nemulțumit” de fostul prim-ministru japonez și că intenționa să-l ucidă.

Digi24 notează că incidentele de violență cu arme de foc sunt rare în Japonia, care este o țară în care pistoalele sunt interzise.

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, este cel mai longeviv prim-ministru nipon. A fost în funcție în 2006 timp de un an, apoi din nou din 2012 până în 2020.

UPDATE: Shinzo Abe nu a supraviețuit atacului

Medicii nu au reușit să îl salveze pe Shinzo Abe. Televiziunea de stat japoneză a anunțat că acest a decedat.

Citiți pe această temă articolul: Fostul premier al Japoniei a murit în urma atacului de la mitingul electoral (VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!