Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a povestit într-un interviu acordat revistei Kamikaze cum, după absolvirea liceului, cânta pe la nunţi şi prin restaurante alături de un lăutar rom.

"Ajunsesem să cânt şi la nunţi, şi în restaurante. Nu cu formaţia, ci cu un om pe care l-am apreciat enorm, Petrică Mandache, rom, instrumentist, cel mai slab om pe care l-am văzut în viaţa mea. Avea nişte mîini însă absolut fermecate, pe ce punea mîna se transforma în instrument. De la el am învăţat tehnici de bas, iar odată, pe un pian uşor dezacordat, l-am auzit atacând Simfonia a doua de Rahmaninov", a afirmat MRU, potrivit revistei. 

Fostul premier făcea pe lăutarul fără ca părinţii lui să ştie cum îşi făcea el veniturile. "De la nunţi cîştigam cîteva sute de lei. Trebuia să am grijă să nu afle părinţii, dar aveam bani de buzunar. Cântam din repertoriul Azur, "Se mărită Mona mea" şi "Cenuşăreasa", acelea erau deliciul, că nu mergeam să cânt Beatles. Am cântat şi în armată", a mai povestit Ungureanu.

MRU şi-a mai amintit că în liceu a pus bazele unei formaţii numită Grafix care a avut succes la vremea aceea.

Lăutarul care l-a iniţiat în cântările la nunţi, Petrică Mandache, a declarat la România TV că fostul premier era foarte talentat. "Avea talent, venea la repetiţii, prindea foarte repede ce trebuia făcut la nunţi şi spectacole. Era foarte bun, mai bun ca alţii. Pe atunci nu se ştia că o să fie prim-ministru", a spus Mandache.