Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu se va afla, marţi, în oraşul de pe Criş. La invitaţia Universităţii din Oradea, MRU va susţine o conferinţă în cadrul Săptămânii Ştiinţifice, manifestare aflată la a 23-a ediţie şi care presupune mai multe conferinţe, seminarii şi lansări de carte.

Potrivit unui comunicat al Universităţii, fostul prim-ministru, care e totodată profesor al Universităţii din Bucureşti, va vorbi la Oradea despre "Nostalgia imperială a Europei Moderne", conferinţa urmând să aibă loc de la ora 11, în Aula Magna a Universităţii.

Totodată, MRU va participa la inaugurarea unui nou sediu pentru Centrul de Studii Imperiale Oradea-Chişinău, care de săptămâna viitoare va funcţiona în incinta Bibliotecii universitare. Înfiinţat în 2007 în cadrul Departamentului de Istorie, acest centru are rolul de a investiga consecinţele politicilor imperiale pentru spaţiul românesc şi pentru extremităţile sale estice, respectiv vestice.

Tot marţi, la Universitate va debuta şi conferinţa internaţională de două zile "Dimensiuni ale securităţii la frontiera estică a Uniunii Europene", eveniment ce va debuta la ora 10, în sala de conferinţe a Bibliotecii universitare.

La conferinţă vor participa angajaţi ai Centrului de Excelenţă NATO din Oradea, inclusiv directorul acestuia, precum şi cercetători şi cadre didactice de la Universitatea Babeş-Bolyai şi Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative din Bucureşti. De asemenea, vor fi prezenţi membri din Asociaţia Română de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Centrul "Altiero Spinelli" de Studiere a Organizării Europene şi Clubul Academic de Studii Europene. De asemenea, vor participa specialişti din Polonia, Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova.