Fostul preşedinte PSD Ion Iliescu a solicitat urna mobilă pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat duminică.

Informaţia a fost publicată, pe surse, de Antena3, care precizează că urna mobilă a fost solicitată "atât pentru el, cât şi pentru soţia lui".

În vârstă de 89 de ani, Ion Iliescu obişnuia să voteze de la primele ore ale dimineţii la Liceul Jean Monnet din Capitală, însă anul acesta a absentat.

Cel mai probabil decizia a fost luată pe fondul problemelor de sănătate ale fostului preşedinte, el ajungând la spitla de mai multe ori anul acesta.

Libertatea.ro notează că cel mai recent, Iliescu a fost internat, la Spitalul Elias, ca urmare a unor afecţiuni cardiace pe 4 octombrie, fiind externat pe 10 octombrie. Medicii de la spitalul Elias au precizat că fostul preşedinte va continua tartamentul la domiciliu, notează sursa citată.

Digi24.ro menționează că ultima apariție publică a lui Ion Iliescu a avut loc în luna martie 2017, când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei.