Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat, vineri, la 10 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru corupție. Decizia, definitivă, a fost pronunțată de Curtea de Apel București. Fostul edil nu a fost găsit, însă, la domiciliu pentru a fi dus la Penitenciar. Astfel, a fost dat în urmărire de Poliția Română.

Potrivit presei centrale, Oprescu a fost acuzat de 3 infracțiuni luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. 

În esență, fostul primar a fost acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În plus, au fost găsite și alte sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

Și Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, condamnat definitiv la 11 ani şi 6 luni de închisoare în același dosar de corupţie, a fost dat în urmărire generală, după ce poliţiştii nu l-au găsit acasă.

În prima instanță, în 2019, Oprescu primise 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Cu alte cuvinte, decizia de vineri i-a dublat pedeapsa.

Digi24.ro arată că fostul primar al municipiului București a fost trimis în judecată pe 20 noiembrie 2015, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Direcţiei economice din Primăria Generală, Florin Şupeală - director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca - fost şofer al lui Oprescu şi Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. 

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii. 

Procesul a început la finalul lui 2015.

HotNews.ro scrie că Sorin Oprescu ar fi fugit din țară în urmă cu două săptămâni.

Din câte se pare, el ar fi plecat prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu, folosită, la începutul lunii aprilie, și de Elena Udrea înainte de a primi condamnarea definitivă în dosarul Gala Bute.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!