Noua "achiziţie" a partidului ALDE Bihor, deţinător a patru mandate de primar al oraşului Aleşd, a fost prezentat, vineri, oficial într-o conferinţă de presă de imagine, la care au mai participat şeful filialei, Ciprian Blejan, vicepreşedintele Dorin Corcheş şi consilierul judeţean Julien Mateaş.

Fostul PNL-ist Zeno Ţipţer a dezvăluit că a fost convins să se înscrie în ALDE cu îndemnul "Hai, las-o naibii, să încercăm!", motto pe care şi l-a însuşit ulterior.

"Eram într-un moment în care doream să mă retrag, să nu mai fiu în politică. Sătul după atâţia ani de zile. Dar după mai multe întâlniri, au zis: Hai, măi, las-o naibii, hai la noi şi uite că încercăm să facem ceva pe acolo!", a spus fostul primar de Aleşd în conferinţa de presă.

Ţipţer a spus că s-a simţit "dat deoparte" din PNL. "Am zis: mă resemnez şi accept situaţia. Dar până la urmă, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu Julien, am zis hai, las-o naibii, hai să încercăm. Cam asta este povestea", a zis Ţipţer. Totuşi, ce anume să lase naibii?, a întrebat BIHOREANUL. Dorinţa de a renunţa la politică, a explicat apoi ex-edilul.

El a precizat că, după patru mandate de primar în Aleşd, nu a fost ales nici măcar în Biroul Permanent Local şi, după o scurtă perioadă în care i-a fost consilier noului primar, PNL-istul Ioan Todoca, acesta din urmă a renunţat la serviciile lui: "Nu ştiu din ce motive. Nici n-am întrebat. Am înţeles, sunt om raţional".

Zvonurile privind trecerea lui Zeno Ţipţer de la PNL la ALDE au fost confirmate de acesta încă din martie. Totuşi, acesta a fost prezentat oficial abia acum, la final de iunie, ca membru al ALDE, noutatea fiind că va prelua filiala Aleşd a partidului şi va încerca, alături de Julien Mateaş, adune cât mai mulţi adepţi.

În aceeaşi conferinţă de presă, ceilalţi trei politicieni prezenţi şi-au prezentat temele, unele naţionale, fără vreo legătură cu politica sau administraţia locală.

Preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, a făcut remarci ironice la adresa primarului Ilie Bolojan, "felicitându-l" pe acesta pentru faptul că, la doi ani de la amenajare, Piaţa Unirii trebuie reparată.

Vicepreşedintele Dorin Corcheş a vorbit despre moţiunea de cenzură a PNL în Parlament, spunând că este o mutare "de imagine" care nu va avea niciun efect şi a criticat comportamentul parlamentarilor USR, iar Julien Mateaş a prezentat faptul că pe unele porţiuni de drum din judeţ firme angajate de Consiliul Judeţean toarnă asfalt, în cadrul programului de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene, ca fiind o mare reuşită.