În urma rezultatelor dezastruoase de la alegerile locale, PDL Bihor începe reorganizarea. Preşedintele interimar al filialei, Ionel Avrigeanu, a anunţat marţi că până acum, în trei organizaţii din judeţ conducerea a demisionat sau a fost înlăturată, urmând să fie noi alegeri.

"Este vorba de trei localităţi: Ştei, Tinca şi Sârbi. La Sârbi, preşedintele organizaţiei a fost exclus, pentru că în campania electorală el a făcut campanie numai pentru un contacandidat, pentru primarul PNL de atunci, care nici nu a câştigat. La Ştei şi Tinca au demisionat", a spus Avrigeanu.

Una dintre cele mai drastice înfrângeri a fost la Marghita, unde PDL nu numai că a pierdut funcţia de primar, pe mâna preşedintelui organizaţiei locale Dorel Talpoş, dar nu a reuşit să prindă nici măcar un loc de consilier local!

"Cum ne explicăm rezultatul de la Marghita? A fost o activitate slabă a organizaţiei. Cu primarul în funcţie să nu ai nici un consilier... În mandatul trecut au fost 5, acum nici măcar unul! Surpriza nu a fost că am pierdut Primăria, ci faptul că nu am luat nici un consilier local. Ori va demisiona conducerea, ori o vom demite. Nu poate rămâne aşa", a spus liderul PDL.

În ce priveşte PDL Oradea, unde candidatul la Primărie, Mihai Groza, a obţinut doar 6,1% din voturile orădenilor iar PDL are doar 3 consilieri locali, Avrigeanu a spus că nu a fost luată o decizie, deoarece sunt mai multe aspecte de analizat şi "tăierea de capete" nu e deocamdată o soluţie.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, fostul prefect Gavrilă Ghilea a spus că, dacă bihoreanul Vasile Blaga ar fi fost încă de anul trecut la conducerea PDL, "astăzi am fi fost încă la guvernare, iar rezultatele la alegerile locale ar fi fost cu totul altele". Ghilea s-a arătat convins că PDL se va primeni odată cu sosirea bihoreanului la cârmă, deoarece "domnul Blaga e un om care comunică foarte bine atât cu colegii de partid cât şi cu adversarii poltiici".

Ca urmare a alegerilor din 10 iunie, PDL a obţinut în Bihor 8 primari şi tot atâţi viceprimari. În continuare se poartă încă negocieri acolo unde nu s-au desemnat, încă viceprimarii.