Judecătoria Oradea a decis să-i dea dreptate fostului administrator al Grădinii Zoologice din Oradea, Bimbo Szuhai, care a contestat în instanţă decizia Administraţiei Domeniului Public de a-l concedia.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Judecătoriei, magistraţii au admis solicitarea lui Bimbo şi au dispus anularea deciziei directorului general al ADP Oradea din 17 august 2017, prin care i s-a desfăcut, din motive disciplinare, contractul individual de muncă.

Hotărârea prevede şi reangajarea lui Bimbo pe postul deţinut, respectiv obligă ADP să-i plătească salariile pierdute în acest timp, dar şi cheltuieli de judecată de 4.760 lei. Hotărârea, pronunţată luni, poate fi atacată prin apel, la Tribunalul Bihor.

Bimbo Szuhai a fost dat afară de la ADP Oradea în vara anului trecut, după ce a fost cercetat de o comisie disciplinară. Directorul ADP, Liviu Andrica, declara la acea vreme că Bimbo a ajuns în ancheta comisiei după trei abateri făcute anul trecut.

Decizia a venit la doar câteva zile după ce BIHOREANUL a publicat un articol în care arăta că Grădina Zoologică, extinsă şi refăcută în 2013, arăta într-o stare deplorabilă, ţarcurile având garduri rupte, vitrine crăpate şi tencuieli căzute. Mai mult, Zoo nu avea printre angajaţi nici medic veterinar, nici biolog, angajaţi obligatorii, conform legii.

La acea vreme, Bimbo Szuhai s-a apărat arătând că Zoo nu are buget propriu, aşadar el, în calitate de administrator, nu putea comanda lucrările necesare. În schimb, Liviu Andrica a dat vina tocmai pe angajaţii Zoo, spunând sec că "nimeni nu i-a oprit să-şi facă treaba".