Izolat în interiorul PSD Bihor după ce în luna februarie şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Oradea şi a acceptat un post de director la Compania de Apă Oradea, Ovidiu Mureşan, fostul viceprimar al oraşului, a anunţat, joi, că va renunţa şi la calitatea de membru al PSD Bihor.

Mureşan a precizat că din luna februarie, de când şi-a dat demisia de la conducerea organizaţiei municipale, nu a mai fost convocat la nicio acţiune a partidului. "În momentul plecării din Primăria Oradea am spus că voi rămâne membru al PSD atâta timp cât voi fi respectat. Cred că prin comportamentul actualului lider PSD Bihor, domnul Ioan Mang, prin faptul că nu am fost invitat la nicio şedinţă, cu toate că fac parte din structurile de conducere judeţene şi naţionale a PSD, se dovedeşte că nu mi-a fost respectată munca şi nici convingerile social-democrate pe care le-am avut de 15 ani încoace", a declarat, joi, fostul viceprimar.

Drept urmare, Mureşan nu vede cum ar mai putea colabora cu actuala conducere judeţeană a PSD. "În mod sigur până la finalul lunii iunie îmi voi prezenta demisia din calitatea de membru al PSD Bihor. Convingerea mea este că mi-am îndeplinit datoria faţă de acest partid", a spus acesta.

În ce priveşte viitorul său politic, Ovidiu Mureşan a precizat că a primit propuneri de la alte formaţiuni, dar deocamdată nu se va alătura niciuneia. "Nu ascund faptul că am fost curtat de trei partide, două de stânga şi unul de dreapta, dar nu am luat nicio decizie. În acest moment este mai bine pentru mine să mă concentrez pe partea profesională", a spus acesta.

Totuşi, Mureşan afirmă că în 2016, an cu alegeri locale, se va alătura unei echipe, "aş prefera de stânga". "Nu-mi doresc că candidez pentru funcţia de primar în 2016, dar nu exclud această opţiune dacă partidul căruia mă voi alătura nu va avea alt candidat", a răspuns fostul viceprimar unei întrebări legate de intenţiile sale.

Ovidiu Mureşan a spus că ar putea candida "din orgoliu" pentru această funcţie, mai ales dacă PSD o va desemna drept candidat pe Adelina Coste, actualmente vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Bihor, după ce s-a transferat la acest partid în toamna lui 2014 dintr-o poziţie de conducere în PDL Bihor. "Dacă Adelina Coste va reprezenta social-democraţia în Oradea, şi din orgoliu voi candida, ori independent, ori din partea unui partid. Nu cred că membrii ori militanţii PSD-ului o cunosc", a mai spus Mureşan.

Tot joi, Ovidiu Mureşan a reiterat că susţine referendumul de unire a Oradiei cu Sînmartinul. "Vreau să-i rog pe orădeni să iasă la vot pe 14 iunie. Au şansa de a demonstra că iubesc acest oraş şi că se gândesc la viitorul lor", a transmis fostul viceprimar.

Mureşan a specificat că referendumul nu trebuie considerat un demers politic. "Sunt convins că acest vot nu trebuie interpretat politic. Cred că membrii simpli şi oneşti ai partidelor politice din Oradea îşi vor exercita dreptul de vot indiferent de sugestiile liderilor lor. A vota este un drept constituţional şi în acelaşi timp o datorie de onoare pentru orice cetăţean", a încheiat Mureşan.