Universitatea investeşte în fotbaliştii ei. 16 membri ai Asociaţiei Sportive FC Universitatea Oradea, adică ai clubului de fotbal universitar, vor putea primi anual burse de susţinere în plan sportiv.

La propunerea Consiliului de Administraţie al Universităţii, decizia a fost luată joi de senatorii instituţiei, care au aprobat ca asociaţia să ofere anual 16 burse în cuantum de 400 de lei pe lună, bani ce vor fi plătiţi din fondurile Universităţii.

Fotbaliştii bursieri nu vor putea obţine însă şi o altă bursă ori scutire de taxă. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii bursieri sunt să fie studenţi ai Universităţii, să fie legitimaţi la zi în AS FC Universitatea Oradea, să fie integralişti şi să nu fi avut abateri disciplinare.

În aceeaşi şedinţă, senatorii Universităţii au votat şi un buget pentru anul 2016 pentru clubul de fotbal. FC Universitatea Oradea, echipă înscrisă în liga a IV-a a campionatului judeţean de fotbal, va primi 26.080 de lei pentru a-şi acoperi cheltuielile cu serviciile de arbitraj, asistenţa medicală la meciuri, transport şi taxele către Asociaţia Judeţeană de Fotbal.