Fotbalistul de la Crişul Aleşd, prăbuşit sâmbătă pe teren în timpul unui meci de fotbal, s-a trezit din coma indusă.

Potrivit reprezentanţilor clubului, Andrei Cătană a reuşit chiar să se ridice din pat. "O veste bună dinspre Spitalul Judeţean Oradea: Andrei al nostru este mai bine, a fost extubat, respiră singur, ba chiar a stat pe marginea patului. Este confuz, dar este ceva obişnuit după coma indusă. Să ne rugăm mai departe pentru el. Dumnezeu să-i ajute", au postat, duminică, reprezentanţii clubului pe pagina de Facebook a echipei.

Informaţia a fost confirmată şi de reprezentanţii spitalului. "Pacientul este mai bine, conştient, echilibrat. Urmează să i se facă transferul la secţia de Cardiologie", a declarat duminică pentru BIHOREANUL dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean.

În continuare, medicii de la Spitalul Judeţean îi fac tânărului de 23 de ani analize, pentru a afla motivul pentru care a făcut stop cardio-respirator.

Sâmbătă, în timpul meciului de fotbal de liga a IV-a dintre Crişul Aleşd şi CS Diosig, în minutul 9, fără ca cineva să-l accidenteze, Andrei Cătană s-a prăbuşit pe teren. El a fost resuscitat de medicul echipei din Aleşd şi de un paramedic aflat în tribune ca spectator, apoi de echiajul Ambulanţei Aleşd şi a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean.

Potrivit primarului din Aleşd, Ioan Todoc, Andrei Cătană este aleşdan, este căsătorit şi are un copil mic. "Nici vorbă să se ştie cu ceva probleme şi nici nu se poate vorbi de o oboseală, că s-a întâmplat în minutul 9. Ne bucurăm că şi-a revenit", a declarat primarul, duminică, pentru BIHOREANUL.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Prăbuşit pe teren: Un fotbalist de la Crişul Aleşd, în stop cardio-respirator în timpul unui meci