Vineri, 1 iunie, se împlinesc 110 ani de când s-a desfăşurat primul joc de fotbal cu public pe tărâm bihorean. Acest moment aniversar va fi marcat de clubul FC Bihor, port-drapelul fotbalului judeţean de-a lungul timpului.

Astfel, în această zi, la Sala Mare a Primăriei Oradea va avea loc un simpozion la care au fost invitaţi să participe toţi jucătorii, antrenorii sau alte personalităţi care au avut de-a face de-a lungul timpului cu echipa fanion a judeţului şi care mai sunt în viaţă.

De altfel, clubul FC Bihor invită toţi suporterii fotbalului bihorean la acest simpozion înscris în cadrul manifestărilor "Bihor - 110 ani de fotbal, 40 de ani de FC Bihor".

După cum se ştie în acest an se împlinesc şi 40 de ani de când echipa fanion a judeţului poartă titulatura de FC Bihor.

Reamintim că la data de 1 iunie 1902, pe terenul din parcul Rhedey (actualul Stadion al Tineretului) arbitrul Jelenik Geza fluiera începutul primului joc de fotbal cu public disputat pe plaiurile bihorene, iar jocul se desfăşura între două selecţionate locale.

La 110 ani distanţă, port-drapelul fotbalului bihorean, clubul FC Bihor doreşte să marcheze cum se cuvine acest moment aniversar şi invită iubitorii fotbalului bihorean să rememoreze împreună momentele importante din istoria fotbalului de pe aceste meleaguri.