Decorurile de Crăciun cuprind centrul Oradiei. După ce în Piața Unirii a fost instalat bradul înalt de 16 metri, o clădire din vecinătate, Casa Deutsch K. Ignat, a fost împodobită de sărbătoare, cu urși polari de mari dimensiuni, steluțe, luminițe și funde. 

Clădirea situată în Piața Unirii, colț cu strada Vasile Alecsandri, construită în 1888 după planurile arhitectului Rimanóczy Kálmán senior, a fost decorată în premieră în veșminte de sărbătoare. 

Alte patru imobile emblematice ale Oradiei vor fi îmbrăcate, la rândul lor, cu luminițe, brazi și alte decorațiuni de Crăciun, anunțul fiind făcut miercuri de primarul Florin Birta.

Este vorba despre Palatul Vulturul Negru, Primăria Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic și Palatul Moskovits Adolf. 

Costurile sunt suportate din fonduri private, de către firmele care au sedii în Palatul Vulturul Negru, Casa Deutsch K. Ignat și Palatul Moskovits Adolf.

Primăria Oradea va suporta costurile împodobirii palatului administrativ al orașului, în timp ce palatul episcopal va fi decorat printr-o sponsorizare oferită de un enoriaș. 

Târgul de Crăciun din Oradea se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie și va acapara atât Piața Unirii, cât și Piața Ferdinand, aceasta din urmă găzduind în acest an patinoarul.

Sunt programate și concerte date de Ștefan Hrușcă, Biu Marquetti & Band (Cuba), Alexandra Ungureanu, Nicola, Blue Noise Acapella și Ansamblul Folcloric Bihorul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!