Două persoane au fost reținute vreme de 24 de ore, iar procurorii le vor arestate pentru 30 de zile, pentru că ar fi traficat droguri de mare risc. Un inculpat l-ar fi convins pe celălalt să vândă droguri ca 3-CMC și substanțe cu efecte psihoactive, pentru sume cuprinse între 450 și 600 lei.

DIICOT Oradea a anunțat vineri că inculpații sunt cercetați „sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și instigare la comiterea infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”. 

„S-a reținut faptul că, în perioada martie-august 2023, unul dintre inculpați, la instigarea celui de al doilea, a comercializat în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) și substanțe cu efecte psihoactive, pentru sume cuprinse între 450 și 600 lei”, se arată în comunicatul DIICOT. 

În același document se arată că s-au făcut trei percheziții domiciliare în Oradea, „fiind identificate și ridicate cantitățile de 53 grame  3-CMC și 80 de grame 2-CMC, 66 comprimate ce conțin alprazolam și respectiv lorazepam, mai multe plicuri cu materie vegetală de culoare verde olive, precum și alte mijloace de probă”. 

O informare similară despre acest caz a fost trimisă de Poliția Bihor, care precizează că activitatea infracțională a fost documentată, alături de procurori, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

Anchetatorii nu au dat detalii legate de făptuitori.

Cert este că pe 1 septembrie s-a dispus reținerea celor două persoane și în cursul aceleiași zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!