O imagine de la un protest faţă de căsătoriile gay din Franţa a făcut înconjurul lumii în mai puţin de 24 de ore. Două femei se sărută în mijlocul manifestanţilor furioşi, în semn de solidaritate pentru comunitatea gay.

Fotografia realizată de Gérard Julien, fotograf AFP, are toate ingredientele de a deveni imaginea oficială a mişcării în favoarea mariajului între persoane de acelaşi sex, scrie Huffington Post.

Protestatarii s-au adunat, marţi, în 75 de oraşe franceze pentru a se opune proiectului de lege care ar permite căsătoriile între homosexuali şi adopţia. Fotografia a fost făcută în timpul protestelor din Marseille şi surprinde, în prim plan, două femei sărutându-se, în timp ce în spatele lor protestatarii sunt şocaţi.

Intervievate de revista franceză Têtu, cele două femei au declarat că sunt heterosexuale, dar au vrut să atragă atenţia, apelând la un gest simplu de solidaritate.

Fotografia a primit peste 21,000 de like-uri şi 10,000 de share-uri pe pagina de Facebook HuffPost France.

Comentariile de pe pagina de Facebook arată de ce fotografia a devenit virală. "Iubirea e mai puternică decât ura", a scris un utilizator. "Ele sunt minunate", scrie altul.

Gérard Julien, fotograful care a realizat fotografia, scrie pe blogul AFP "Toată lumea a fost surprinsă de gest. Protestatarii erau în stare de şoc".

Sursa: Adevărul