În prezenţa a zeci de persoane, directorul agenţiei de publicitate Duran's şi, totodată, artist fotograf, Ovidiu Pop, şi-a prezentat colecţia de 101 poze făcute oraşului de sus. Intitulată "Oradea văzută de sus", expoziţia se găseşte la Galeria Euro Foto Art (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), unde rămâne deschisă publicului timp de trei săptămâni.

"Recomandarea mea pentru cursanţi a fost întotdeauna ca subiectul să fie fotografiat din unghiuri neobişnuite. Artistul fotografic Ovidiu Pop a reuşit, ascultându-mă telepatic", a declarat la vernisarea expoziţiei Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art Oradea.

Toth a mai spus că expoziţia lui Pop este o premieră pentru Oradea, premieră ce dă ocazia orădenilor să vadă oraşul aşa cum l-au văzut "doar dacă au venit cu avionul acasă". Criticul de artă Ramona Novicov, prezentă şi ea la vernisaj, a spus la rândul său că "lucrurile care se văd de sus sunt cu totul altfel, schimbă raportarea la lume", motiv pentru care artistul "deschide o fereastră altfel către o lume pe care credem că o cunoaştem".

Ovidiu Pop le-a spus celor prezenţi că a fost nevoie de zeci de zboruri în cinci ani pentru a prezenta cele 101 fotografii. "Totul a pornit de la ideea că Bihorul nu avea o carte de vizită a judeţului", a mai spus artistul. Colecţia prezentată joi este doar un început, pentru că Ovidiu Pop are de gând să realizeze o expoziţie de fotografii făcute de sus în întreg judeţul Bihor.

La vernisajul expoziţiei au mai fost prezenţi liderul UDMR Bihor Szabo Odon, directoarea adjunctă a Administraţiei Imobiliară Oradea Tunde Benyovzky, şeful Poliţiei bihorene Adrian Bucur, managerul Filarmonicii din Oradea Todor Albert şi directorul Muzeului Ţării Crişurilor Aurel Chiriac. Expoziţia a fost "condimentată" cu muzică simfonică.